Vzpomeňte si, prosím...

05.02.2023 15:06

V sobotu 14. ledna roku 2023 odešel do divadelního nebe dlouholetý člen a v posledních letech předeseda našeho souboru, skvělý a pracovitý člověk, pan Pavel Tintěra st. Odešel uprostřed rozdělané práce, nečekaně a náhle, ovšem v klidu a obklopen svými nejbližšími. Žil naplněný život, mnoho dokázal, mnoho uměl a všem bude velmi chybět.

V divadelním souboru začínal počátkem sedmdesátých let minuléího století. Ztvárnil v něm nejen spoustu nezapomenutelných rolí (připomeňme za všechny např. roli Ignáce Louly alias PhDr. Ichturiela ve hře Dalskabáty hříšná ves aneb Zapomenutý čert, Josefa Samce ve hře Dědeček aneb Musíme tam všichni, Nenažraného ve hře Ženitba nebo Ludvíka Myslivečka ve hře Postel pro Anděla), ale svoji šikovností se zapsal i jako tvůrce mnoha scén, autor kulis a několika technických řešení. Celkem ztvárnil více než patnáct divadelní rolí a sehrál více než stovku představení.

Naposledy stál na divadelních prknech koncem června roku 2022, v plné síle a hlavně neskutečně rád. Dál už mu osud napsal úplně jinou roli.

Vzpomínejte na něj spolu s námi jen v dobrém, zaslouží si to.